Over ons

Over Finance Frenzy

“Finance Frenzy is opgericht door een groep van vier studenten met verschillende achtergronden en een gezamenlijk doel: de financiële geletterdheid van kinderen verbeteren. We geloven dat het belangrijk is om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van de waarde van geld en hen te leren hoe ze verantwoordelijk om kunnen gaan met hun financiën. Daarom hebben we een financieel educatief kaartspel ontwikkeld, dat kinderen op een leuke en interactieve manier leert over verschillende financiele zaken. Ons doel is om kinderen de tools te geven die ze nodig hebben om financieel succesvol te zijn in de toekomst.”

PitchKBC

Ons Verhaal

Kenneth, een van de mede-oprichters van Finance Frenzy, ging af en toe oppassen bij zijn neefjes van 11 en 13 jaar. Tijdens het oppassen ging het over de kerstman die binnenkort langs gaat komen en wat ze op hun lijstje hadden staan. De jongste had Steam cadeaukaarten, V-bucks, Roblox enzovoort op zijn lijstje staan, terwijl de oudste aandelen van bedrijven vroeg waarover hij gelezen had. Kenneth vond dit verhaal zo boeiend dat hij het wel moest vertellen tijdens één van onze brainstormsessies, dit verhaal animeerde ons zo zeer dat we hier verder over begonnen opzoeken.

Na verder onderzoek hierover blijkt de financiële geletterdheid in onze samenleving met name bij jongeren bijzonder laag te zijn. Binnen onze startup leek het ons een unieke kans om dit probleem aan te kaarten. Financiële kennis is een belangrijk thema in de huidige maatschappij en zeker naar de toekomst toe als men in contact komt met begrippen zoals inflatie, koopkracht, energiecrisis, recessie. Deze thema’s zullen zeker niet alleen onze generatie meemaken, maar ook de toekomstige generaties waarbij wij een steentje willen bijdragen aan de (financiële) ontwikkeling van de nieuwe jongvolwassenen om hen te beschermen voor allerlei valkuilen waar een jonge geest minder weerbaar voor is.

Hiermee is ons eerste zaadje gepland voor de verdere ontwikkeling van onze start-up Finance Frenzy. Het gelijknamige spel dat we ontwikkeld hebben, leert jongvolwassenen op een speelse manier de belangrijkste financiële begrippen en focust zich zowel op belangrijke maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, kansarmoede en zeker ook een toename van de leerachterstand door bijvoorbeeld de coronapandemie.

Wij hopen met onze start-up dit zaadje verder te laten uitgroeien tot een mooie boom waarvan de huidige generatie jongvolwassenen de vruchten kan plukken en zo een mooie toekomst tegemoet gaan.

Duurzaamheid

We streven naar een duurzame samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is en gelijke kansen heeft.

Betrouwbaarheid

We streven naar betrouwbaarheid zowel binnen als buiten de organisatie en zijn pas tevreden als we duurzame relaties hebben met zowel onze klanten als partners.

Plezierigheid/jeugdigheid

We zijn ervan overtuigd dat de basis van een kwalitatieve educatie, plezier is. Een spelend kind is een lerend kind.

Missie

Een spelend kind is een lerend kind, voornamelijk buiten de schooluren. Daarom willen wij een plek veroveren in de spellenkast van ieder Vlaams gezin om samen de financiële basis te verhogen en zo de leerachterstand weg te werken.

Visie

We zijn ervan overtuigd dat het aanbrengen van financiële kennis op een speelse manier van jongs af aan zal bijdragen aan de strijd tegen kansarmoede en ongelijkheid. Hierbij maakt ons product een mooi deel uit van een eerste stap naar een duurzamere samenleving.

Klantvriendelijk

3-5 dagen verzending

Garantie op plezier

Heeft u meer vragen?